Norsk Dekkretur AS

Vi anbefaler våre medlemmer å betale i henhold til Dekkreturs retningslinjer og satser. Les mer på www.dekkretur.no

Innsamling av miljøgebyr for dekk har siden 1994 vært administrert av Toll- og avgiftsdirektoratet. Norsk Dekkretur AS overtok samtidig ansvaret for returordningen fra dekkimportører, og drives ved hjelp av miljøgebyr på dekk.

Norge og Sverige var i 1995 de første landene som etablerte et landsdekkende system for innsamling og gjenvinning av kasserte dekk. Etter mer enn 20 års drift har det blitt utviklet et innsamlings- og gjenvinningssystem som er meget effektivt og rimelig. Dette gjør at Norge har av de laveste miljøgebyrene i hele Europa, samtidig som Dekkretur henter gratis hos alle forhandlere. Fullstendig oversikt over miljøgebyrsatsene for respektive dekk-kategorier finner du på www.dekkretur.no.

Rutiner for innrapportering og betaling endres nå, og rapporteringen skal fra 30.06.2016 foregå på www.dekkretur.no.
Les mer og last ned her

Miljøgebyr på dekk i Norge Gebyret i Norge fra 2015 er kr 10,- + mva. for personbildekk, er tilsvarende i Sverige 16,- SEK, Danmark 10,- DKK, Finland 1,85 Euro, Tyskland og en rekke andre EU-land 2 Euro, og Italia 2,50 Euro.

Det er forskjellige satser for øvrige dekk-kategorier, for eksempel på landbruksdekk og anleggsdekk, men Norge ligger fortsatt blant de laveste i alle kategoriene. Fullstendig oversikt over miljøgebyrsatsene finner du her.

Medlemmer av Dekkretur

John Deere Zetor
New Holland Claas
Massey-Ferguson McCormick
Valtra Kubota
Fendt
Case IH
andre/ikke oppgitt
Deutz-Fahr
Antonio Carraro
Landini
Iseki
Lamborghini